YOZGAT / AKDAĞMADENİ - Akdağmadeni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Akdağmadeni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ahishavi Mahallesi 11/9 Akdağmadeni
Vizyon
Çağdaş eğitim olanaklarından faydalanarak, mesleki ve teknik eğitimde toplam kalite anlayışını aşıp, mükemmelliği hedefleyerek, bir asırlık tarihi bilgi birikimiyle diğer mesleki ve teknik eğitim kurumlarına örnek olmak, her çağdaş gelişmede öncü olmaktır.
Misyon
Biz... bütün öğrencilerimizin Türk Milli Eğitiminin hedefleri doğrultusunda toplumun sorunlarını tanıyan, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci içinde, belirli meslek dallarında sanayinin ihtiyacı olan ara insan gücünü yetiştirmek, teknolojik gelişmelerden haberdar, mesleğinde uzman, bilgi toplumunun özelliklerini kavramış, kişilikli bilgili, becerikli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, istekli olanları yüksek eğitime hazırlamak, böylece sahip olduğumuz bir asırlık mesleki ve teknik eğitim kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için varız.
Lojman
0 - Aktif değil.
Karayolu
Taşımalı öğrencilerimiz için servis imkanı bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yüz ölçümü:1796 km². Rakım:1352 m. Nüfus 2022 yılına göre 41.577(Kent+Kır Nüfusu)
il merkezine uzaklığı 104 km dir. Okulumuz ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
2023-2024 eğitim öğretim yılında 9.sınıflar için toplam kontenjan sayısı 68´dir.